Göteborgs Botaniska trädgård bjuder på en värld fylld av biologisk mångfald. Trädgården invigdes 1932 och är en av Europas största i sitt slag. Parken är totalt 175 hektar stor, varav drygt 40 hektar används till odlingarna, som består av alltifrån lök- och knölväxter till ätbara örter. Trädgården lockar många besökare varje år men utgör också en viktig del av Göteborgs Universitet.
Läs mer på hemsidan – som även är bildkälla.
Om trädgården
Göteborgs Botaniska Trädgård är ett av dom mest besökta besöksmålen i hela Västra Götaland. Trädgården lockar över 600 000 nyfikna besökare varje år och här finns bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer och köttätande växter.
Trädgården är drygt 175 hektar stor, vilket gör den till en av Europas största. Den inrymmer totalt 16 000 olika arter indelade i olika områden, bland annat Örtagården, Japandalen, Vitsippsdalen, Perennträdgården och Rhododendrondalen. Förutom att vara ett besöksmål så fungerar parken även som exkursions- och forskningsträdgård för Göteborgs Universitet.
Parken är ett trevligt besöksmål för hela familjen och för dom små finns Barnens Botaniska, som bland annat består av en härlig lekyta. För ett roligt äventyr finns Einars Ekorrstig – en tipspromenad som bjuder på nya kunskaper om växter, djur och natur.
Tillgänglighet
Göteborgs Botaniska Trädgård har öppet året runt och förutom att njuta av parken och dess blomstrande miljöer finns även restaurang och café om det börjar kurra i magen under besöket. Parken har en egen butik där det säljs fröer, växter och lökar men även krukor, vaser och andra vackra ting.
Det går att ta sig till parken med både bil, buss och spårvagn.